Corporate Social Responsibility

De Micro Machining Group onderneemt verantwoord. Al onze activiteiten zijn erop gericht een zorgvuldige balans te zoeken tussen haar activiteiten. Activiteiten gericht op winstgevendheid met oog op het welzijn van medewerkers, milieu en de rol in de maatschappij. De Micro Machining Group is onderdeel van het beursgenoteerde Aalberts Industries. Als toonaangevend industrieel productiebedrijf staat Aalberts Industries midden in de maatschappij. De onderneming is uiteraard van de maatschappij afhankelijk, maar zich ook sterk bewust van zijn eigen maatschappelijke rol. Een rol die verder rijkt dan louter de financieel-economische bedrijfsvoering.

Hieronder geven wij enkele recente voorbeelden van maatschappelijk verantwoorde activiteiten binnen de Micro Machining Group. Deze voorbeelden geven u een beter beeld hoe wij denken en zorgvuldig onze (bedijfs)activiteiten inrichten.

 

Verantwoord Ondernemen
Paul van Mullekom - Directeur FIV
Verantwoordelijkheid nemen

Paul van Mullekom – Directeur FIV

Eind 2012 betrokken wij ons nieuwe pand. Bij de besluitvorming over de locatiekeuze hebben wij een aantal zaken in onze overwegingen meegenomen. In de eerste plaats was een vereiste dat wij als regionale werkgever een verantwoordelijkheid hebben qua werkgelegenheid. Aangezien wij al jarenlang in deze regio gevestigd zijn konden wij niet anders dan in dezelfde regio onze bedrijfsactiviteiten continueren. Bij de opening van het pand hebben wij alle buurtgenoten uitgenodigd om dit feestelijke gegeven samen met ons te vieren. Het nieuwe pand dat wij betrokken is uiteraard onderzocht op duurzaamheid. Aangezien dit pand voldeed aan alle moderne eisen, bijvoorbeeld op het gebied van energieverbruik vormde dat geen belemmering. Het pand creëert een prettige werkomgeving voor onze medewerkers, dat vinden wij belangrijk.

 

Fred O’ Reilly – Directeur HFI

Recent hebben wij geïnvesteerd in nieuwe luchtkoelingsinstallaties. Bij de overweging om deze units in te zetten hebben wij gekeken naar het stroomverbruik dat aanzienlijk lager was dan bij de huidige installaties. Deze luchtkoeling-installatie mengen buiten- en binnen-lucht en zijn daarom vooral bij een lagere buitentemperatuur maximaal efficiënt. Deze nieuwe installatie zorgt voor een constante binnentemperatuur waardoor onze medewerkers prettig werken. Uiteraard voldoen wij ook hiermee aan de Arbo-eisen voor een prettige werkomgeving.

 

Fred O' Reilly - Directeur HFI
Efficient koelen

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar het onderdeel verantwoord ondernemen op de website van Aalberts Industries:

https://www.aalberts.nl/nl/verantwoord_ondernemen