Automotive

We kennen de uitspraak: “een goed geoliede machine”, maar we weten ook dat in de automotive dit al lang niet meer het streven is. We streven namelijk naar de best geoliede machine! We zoeken naar de kleine verbeteringen die ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld minder slijtage, een betere oppervlakte kwaliteit en lagere produktiekosten ontstaan. Dit is een attitude die de gehele industrie typeert en tot in alle haarvaten is doorgedrongen. De Micro Machining Group is als leverancier aan deze veeleisende industrie dan ook continu op zoek naar mogelijkheden om het proces te optimaliseren en zo kleine verbeteringen te realiseren. Dit zien we direct terug in onze productieprocessen, maar ook in ons voorraadbeheer, leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteitscontrole.

Wij maken het verschil door onze processen naadloos in uw keten te integrerenJan Sander - Directeur
Kleine verbeteringen Forse resultaten

De Micro Machining Group levert de juiste hoeveelheid fijnmechanische componenten op het juiste moment en van de juiste kwaliteit, dat is wat just-in-time voor ons betekent. Wij pakken indien nodig zelfs extra stappen uit uw productieproces op om zo nog beter te passen in uw productieketen en de efficiëntie te verhogen. Concreet betekent dit dat u aan ons een partner heeft die een significante bijdrage levert aan de processen waar u wat kan winnen.

Wij gaan graag met u in gesprek over de bijdrage die wij kunnen leveren aan uw productieproces en -keten.

Meet- en regeltechniek

De markt voor meet- en regeltechniek wordt getypeerd door de woorden ‘kleiner en fijner’, wat simpelweg betekent dat de nauwkeurigheid omhoog gaat, terwijl het formaat van de onderdelen kleiner wordt. Dit klinkt evident, maar in een markt waarin men spreekt van microns  in plaats van millimeters hebben dergelijke eisen vergaande gevolgen voor bijvoorbeeld de materiaalkeus, bewerking en kwaliteit. De Micro Machining Group maakt innovaties mogelijk door én met u mee te denken over de optimale serieproductie van onderdelen én constant te innoveren op het gebied van kwaliteit en precisie.

Elke nieuwe uitdaging zorgt ervoor dat onze geleverde kwaliteit en precisie verder toeneemt. Dat betekent dat wij niet alleen thuis zijn in de verspanende bewerking van de meest uiteenlopende en exotische materialen, maar ook dat wij producten leveren die voor de volle honderd procent voldoen aan de door u gestelde kwaliteitseisen. Het leveren van kwaliteit betekent daarnaast dat wij tevens in staat zijn montage, reiniging en cleanroom-verpakken uit handen te nemen.

De verbeteringen die leiden tot de optimale serieproductie van uw onderdelen leiden tot significante besparingen op productie- of materiaalkosten.Jan Sander - Directeur
Grote aantallen hoge precisie
Precisie

Een ander centraal aandachtspunt binnen de Micro Machining Group is de optimale serieproductie van onderdelen. Dit levert concrete procesverbeteringen op als: het terugbrengen van het aantal opspanningen van het product, het uit één stuk fabriceren van meerdere onderdelen of het integraal uitvoeren van aanvullende productiestappen. Deze verbeteringen leiden tot een significante besparing op productie of materiaalkosten en aanmerkelijk minder handling- en transportkosten. Wij nemen u graag ook andere stappen uit het productieproces uit handen, voorbeelden hiervan zijn: elektrochemisch polijsten, orbitaal lassen en assemblage.

Ons probleemoplossend vermogen en focus op kwaliteit maakt de Micro Machining Group een essentiële partner die haar steentje bij kan dragen aan uw doorbraken en concurrentiepositie. Wij zijn voor een aantal aansprekende klanten een integraal deel van hun productie- en ontwikkelingsproces en beschikken over de juiste certificaten om ook aan uw markt te leveren.

Wij gaan graag met u in gesprek over uw uitdagingen op het gebied van product en proces en laten u graag zien welke bijdrage wij kunnen leveren.

Medisch / Optisch

Als wij spreken van een marktsegment dat de grenzen van het technisch haalbare opzoekt, denken we aan de Medische en Optische markt. U weet waarschijnlijk wat er nodig is om de volgende technologische sprong te maken, maar praktisch haalbaar wordt dit pas als uw leverancier ook daadwerkelijk levert op dat nieuwe niveau van kwaliteit en precisie.

In de medische wereld staat kostenbeheersing bijvoorbeeld hoog op de agenda en u moet producten aanpassen of ontwikkelen die aan deze nieuwe standaard voldoen. Wij kunnen u helpen met de juiste materiaalkeuzen en u adviseren over de juiste bewerkingsmethodieken en oppervlaktebehandelingen.  Een goed voorbeeld hiervan is de afweging tussen bewerkingsprocessen. Door te kiezen voor een ander proces is het bijvoorbeeld ineens mogelijk om een onderdeel te spuitgieten of uit volmateriaal te maken, waardoor een significante kostenbesparing te realiseren is. Micro Machining Group staat u bij in dit proces, denkt al in het ontwerpproces mee en informeert over de gevolgen van bepaalde keuzes op uw eindproduct.

Het innovatieve product dat u nodig heeft moet natuurlijk ook voldoen aan uw eisen op het gebied van kwaliteit, afwerking en kostprijs.Jan Sander - Directeur
Kwaliteit & precisie
Reiniging

Regelmatig krijgen wij vanuit de optische discipline vragen over de mogelijkheid tot fabricage en levering van een bepaald onderdeel en welke afwegingen er gemaakt moeten worden als dit onderdeel geproduceerd moet worden. In veel gevallen werken wij dan op basis van uw tekeningen samen met uw specialisten aan een prototype-onderdeel dat zo dicht mogelijk bij het ontwerp blijft terwijl het in serie leverbaar is. Dit om ervoor te zorgen dat u het product krijgt dat u nodig heeft, maar dat het onderdeel ook voldoet aan uw eisen op het gebied van kwaliteit, afwerking en kostprijs.

De Micro Machining Group is gecertificeerd conform ISO 13485:2016 om aan de Medische- en Optische industrieën te leveren, garandeert leveringsbetrouwbaarheid en heeft de capaciteit om 100% kwaliteitscontroles uit te voeren. Daarnaast zijn wij in staat om alle mogelijk oppervlakte-, warmte- en reinigingsbehandelingen voor u te verzorgen.

Wij gaan graag met u in gesprek om vast te stellen welke bijdrage wij gaan leveren aan uw volgende technologisch hoogstaande producten.

Lucht- en ruimtevaart

De markt voor lucht- en ruimtevaart wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke ontwikkelingen. De onderdelen worden steeds complexer, supply chain risico’s nemen toe en bedrijven richten zich steeds meer op de globale markt. Deze trends zorgen ervoor dat in één aspect excelleren niet meer voldoende is, de markt verwacht zowel innovatie als een nauwe samenwerking maar staat niet altijd toe dat de prijs meegroeit. Dit heeft tot gevolg dat klantrelaties zich ontwikkeld hebben tot integrale partnerships waar de Micro Machining Group haar processen integreert in de keten van de klant en er op productniveau steeds vaker sprake is van co-creatie.

In de lucht- en ruimtevaart is maximale precisie essentieel!Jan Sander - directeur Germefa
Innovatie door Nauwe samenwerking
79201_TT_Product_DSC2182-SMALL

Door al vroeg het gesprek met de Micro Machining Group aan te gaan over ideeën, mogelijkheden en wensen kan u al tijdens het ontwikkelproces gebruik maken van onze expertise en ervaring. Zo informeren wij u graag over essentiële ontwikkelingen binnen ons vakgebied en welke kansen dit biedt voor bijvoorbeeld samenstelling of productie. Wij hebben veel ervaring met de bewerking van exotische materialen zoals bijvoorbeeld titanium en hebben de machines en faciliteiten om de meest complexe onderdelen te produceren. Wij tonen u graag een aantal aansprekende voorbeelden van producten en onderdelen waaruit onze capaciteit en expertise blijkt.

Wij beschikken natuurlijk over het certificaat (AS9100D) wat essentieel zijn om aan uw markt te mogen leveren en zijn volledig ingericht om u, in aanvulling op onze productiemogelijkheden, diverse andere processtappen uit handen te nemen.  Zo zijn wij in staat om diverse reinigingsprocessen en een breed scala aan warmte- en oppervlaktebehandelingen integraal uit te voeren door middel van onze nauwe samenwerking met andere Micro Machining Group bedrijven.

Wij zijn benieuwd naar uw nieuwste uitdagingen en vertellen u graag welke bijdrage wij aan de uw oplossing kunnen leveren.